Hoe Kies Je De Perfecte Bruidsschoenen Bij Je Bruidsjurk?

Brudekjoler

Bruidsschoenen kunnen je trouwfeest opfleuren of verknallen. Niet alleen moeten de schoenen passen bij de bruid, deze speciale dag en de bruidsjurk, ze zitten best ook nog eens comfortabel. Toch tenminste bij de ceremonie, de fotoshoot, de receptie en de openingsdans. Nadien kunnen ze nog altijd vervangen worden. Gelukkig is er tegenwoordig keuze aan bruidsschoenen in overvloed. Als je even nadenkt over je persoonlijke voorkeur en niet tot het laatste moment wacht, wordt het kopen van de perfecte bruidsschoenen a piece of cake.

Toon je persoonlijkheid met bruidsschoenen

De tijd dat elke bruid witte bruidsschoenen met hoge hakken droeg, is voorbij. Tegenwoordig kom je ook goed weg met sneakers, cowboylaarzen en sandalen. Het belangrijkst is dat de schoenen passen bij jouw persoonlijke stijl zodat jij je er comfortabel en goed in voelt. Wie nooit schoenen met hakken draagt, zal zich niet op haar gemak voelen als ze dat wel doet op haar trouwfeest. Het zal ook niet gemakkelijk zijn om er elegant op te lopen.

Kies een kleur die matcht met de bruidsjurk

Er zijn twee opties bij het kiezen van de kleur van bruidsschoenen. De ene is de de traditionele manier, namelijk de kleur die helemaal dezelfde is dan de bruidsjurk. Ga je voor deze mogelijkheid, neem dan zeker een staal mee van de kleur van de jurk. Maar dat hoeft niet. Een andere kleur die mooi matcht met de bruidsjurk kan perfect. De populairste kleuren voor bruidsschoenen zijn wit, huidskleur, geel, violet, paars, grijs en zwart. Weet dat als je niet de kleur vindt die je wil, de meeste schoenen geverfd kunnen worden. Bruidsschoenen met een juweel erop geven ze karakter. Ook heel mooi zijn schoenen die matchen met de accessoires zoals zilver en goud.

Bruidsschoenen Bij Je Bruidsjurk

Meerdere materialen mogelijk

Beslis in welk materiaal je de bruidsschoenen wil. De meest voorkomende zijn ruwe zijde en satijn omdat dat vaak de stoffen zijn waaruit bruidsjurken gemaakt worden. Afwijken van de norm kan met andere materialen zoals leder of metallic. Hou er wel rekening mee dat plastic of vinyl schoenen gemeen schuren tegen je voet. Het materiaal verlucht niet, zodat je voeten zullen zwellen.

Een schoen voor elke gelegenheid

Bruidsschoenen zijn bruidsschoenen, ik kies gewoon wat ik mooi vind. Dat is niet helemaal waar. Bruidsschoenen verschillen in stijl naargelang het seizoen en of het al dan niet een formele bruiloft is. In de zomer bijvoorbeeld zullen satijnen schoenen in gebroken wit met open tenen goed passen bij bruidsjurken met blote schouders en een open rug. In de herfst of de winter daarentegen zullen gesloten schoenen in ruwe zijde perfect matchen met een ‘prinsessen’ bruidsjurk in ruwe zijde. Op informele trouwfeesten is het toegelaten ballerina’s of sandalen te dragen.

Ga voor comfort

Als het om bruidsschoenen gaat, is het comfort eigenlijk belangrijker dan de look. Trouwfeesten duren een volledige dag en het is de bedoeling dat je de bruidsschoenen minstens tot na de openingsdans draagt. De vorm van de schoen speelt daarin mee. Een schoen met een open teen en een ronde vorm zit comfortabeler dan een gesloten schoen die vooraan in een  punt gaat.

Ellen Hollington

Related posts