Tips For Sminke Og Frisyre Som Passer Selskapskjolen

Å velge den rette selskapskjolen er første trinn. Rett sminke og den perfekte frisyren er neste på listen.  Ikke alltid å enkelt, de færreste av oss bruker en selskapskjole til vanlig. Hva skal man velge? Her er noen tips som kan hjelpe deg bli klar til fest.

Begynn med en god ansiktsrens

Den perfekte sminken begynner med et rent ansikt, noe dessverre mange glemmer. Fjern først eventuell sminke, og vask ansiktet med lunkvarmt vann. Bruk en vaskeklut eller lignende for å fjerne eventuell løse hudflak. Husk å vaske leppene og fjerne eventuell løs hud.

Etter en slik behandling trenger huden litt hvile og ikke minst, fuktighet. Smør ansiktet inn med fuktighetskrem, eller en foundation primer hvis du har oljete hud.  Bruk gjerne en svamp, spesielt på den tynne huden rundt øynene.

Vær glamorøs

En selskapskjole krever glamour og spesielt på kveldstid. La deg gjerne inspirere av bilder på sider som JJ’s House og kjendiser på den røde løperen. Finn frem konturbørsten, foundation og sterke farger. Bruk foundation, pudder og highlighter for å fremheve ansiktstrekkene og skjule oljete hud. Legg gjerne et mattende pulver i t-området, mange av oss sliter med oljete hud her.

Når det kommer til ansiktstrekket du vil fremheve, lepper eller øyne, kan du virkelig slå deg løs. Leppene kan fremheves med en sterk farge, gjerne med litt glitter. Rødt er mest vanlig, men du kan også gå for andre farger. Finn en farge som passer deg og selskapskjolen.

Velger du å fremheve øynene, velg en nøytral farge på leppene og visa versa.  Øynene kan du fremheve med løsvipper og sterke farger på øyenskyggen. Ta opp fargene fra kjolen i øyenskyggen, men ikke glem fargen på øynene dine. Et triks er å legge litt hvit eyeliner, eller highligheter helt inne i øyekroken. Dette vil gjøre at øynene lyser opp, spesielt på kvelden.

Frisyren er avhengig av kjolen

Det er flere muligheter når det kommer til hårfrisyren. La kjolens utringingen avgjøre. Her er 3 vanlige kombinasjoner.

Høy hals

Når kjolen har en høy hals, bør du prøve å fremheve din. Velg et løst, oppsatt hår. La gjerne noen hårlokker henge løst og skape en vakker ramme rundt ansiktet. Har du kort hår, anbefaler vi at du trekker det litt løst vekk fra ansiktet og gjerne fester det med noen klemmer.

Rett utringning

Velg en sofistikert, men stram frisyre. Trekk håret stramt bort fra ansiktet og gjerne midtskill. Du kan også velge å gå for «vått hår» stilen. Pynten og stilen på selskapskjolen vil avgjøre hvor stram frisyren bør være.

Ermeløs, dyp utringning

En slik selskapskjole er den perfekte unnskyldningen for å gå med håret løst og vise frem myke, romantiske krøller. Håret vil både skjule og fremheve overkroppen, og skape den rette romantiske rammen.

Vær en diva for en dag

Det er ikke ofte vi får sjansen til å virkelig slå oss løs med sminke, smykker, sko og frisyre.  Når muligheten kommer, så grip den. En selskapskjole formelig skriker etter glamour og fest, det lille ekstra. La divaen din få fritt spillerom og nyt festen.

Ellen Hollington

Related posts